søndag 31. januar 2010

Jeg har strikket et lite sjal/skjerf i et garn som heter Indiecita. Det er et tynt alpakkagarn kjøpt på 123-knit. Jeg brukte pinnenr 3,5.



Jeg fallt pladask for fargene. Men tror sjalet hadde vært finere i et mer ensfarget garn. Da ville mer av det fine hullmønsteret synes bedre.



Det var i hvertfall godt og varmt rundt skuldrene. Mønsteret heter Lace Fichu og finnes på Ravelry.

søndag 24. januar 2010

Votter og pulsvanter

Vottene under er et prosjekt som har vært ferdig en stund. Manglet bare litt festing av tråder. Husker ikke hva garnet heter, men mener det var noe med "polsterwolle". Størrelsen ble ca 10 år. Tommelen er ikke så lang som det ser ut som på bildet. Disse legges i gavekassa.

Vottene under er strikket i et garn fra Lionbrand, er helt etter eget hode og tovet lett i maskinen. Stjerna broderte jeg på før toving. Ble ganske fine og havner i gavekassa.



Pulsvantene under er i Mirasol alpakkagarn etter et mønster jeg fant i Allers. De er strikket på bestilling fra en kollega. Heklet sjal i samme fargen til henne før jul. Håper de passer. Alltid litt nervøs når jeg lager ting på bestilling....




Julegaver


Anne på landet har satt i gang en along hvor man skal lage en julegave i måneden. God idè, tenkte jeg og slang meg med. Jeg strikker og hekler jevnt og trutt og putter stadig noe i gavekassa mi. Veldig hyggelig og kunne ta den fram i desember og fordele noe av produksjonen til familie og venner. Tror noen begynner å bli lei av hjemmelagde gaver......

onsdag 20. januar 2010

Greit å ha en mamma som strikker

Jeg har fått et lite sjal/skjerf av mammaen min. Det er strikket på tvers i rillestrikk i Kaunigarn. Til slutt ble det tovet så det er veldig godt og varmt. Heldige meg....

I tillegg har hun strikket votter i tynn alpakka og tvebandstrikk. Et skikkelig kunstverk.....

søndag 17. januar 2010

Flere dyrebilder.....

"Tidlig" søndag morgen......



Den nye telelinsa har blitt mye brukt. Dette er en glupsk blåmeis på "meisebollen" min


Maiken ler...... Egentlig er hun fotografert midt i en gjesp

Millie VIL inn.

Trulsepusen

Et lite portrett av Trulsepusen. Han koser seg i vinduskarmen hvor sola varmer en gammel kattekropp. I mai blir han 11 år, men han er fortsatt veldig sprek.

Nye sokker til "Gubben"

Mannen i huset har fått nye raggsokker. De er strikket i Viking Sportsragg. Ble positivt overrasket over hvor godt og mykt det var å strikke av. Nå gjenstår det bare å teste holdbarheten.






søndag 10. januar 2010

Soloppgang fra kjøkkenvinduet

Morgenstemning i dag tidlig.

Vakkert.....

"Morgenstund har gull i munn"

Jeg er en morgenfugl og er ofte først oppe i helgene. Koser meg med nykokt kaffe, dyra mine, strikketøy og noen ganger: fotoapparatet.....

Tenkte jeg skulle slenge meg med i Petunia sin sitatstafett.






fredag 8. januar 2010

Inneaktiviteter.....


Truls har travle dager innendørs. Må jo passe på småfuglene ute.....
Så han inntok vinduskarmen så smånissene skvatt. Nå er nissene endelig flyttet tilbake på loftet så han igjen har god plass.

Han er jo litt søt da, med tenna på tørk. Det er jo litt greit at mamma er dyrlege når han kom hjem etter et møte med en stor Mercedes som kjørte i vel 60...... Truls var nok heldig på flere måter, han, litt hjernerystelse, bilangst og to knekte hjørnetenner var statusen. Knekte tenner gir gjerne tannpine så jeg opererte ut de to knekte stubbene. Dermed virker han liksom litt underbitt og henger opp leppa på hjørnetennene nede.

Han er en ordentlig skjønning......

Det er disse han sitter inne og ser ut på.

Deilig hjemmelaget snacks med havregryn, nøtter, rosiner og epler støpt inn i fett.

Dagen går mot kveld og den flotte vinterhimmelen farges nok en gang.

Millie synes det da er greit å ligge mellom skiskoa og ovnen. Sånn at hun har det litt varmt og godt samtidig som hun har oversikten over utstyret som betyr tur....

Uff, det ble ikke noe i dag heller......

Dumme forkjølelse :(

torsdag 7. januar 2010

Noen nye prosjekter

Jeg har vært skikkelig forkjølet siden julehelga og har av den grunn sittet mye inne. Da blir det litt strikking, lesing og tv-titting. Har strikket to herreluer. Lillebroren min hadde akkurat bursdag og skal få velge seg en av dem som gave. Den til venstre er i et ullgarn kjøpt på nettet av "Malsen og Mor". Husker ikke hva det heter, men fargene er utrolig fine. Den andre er i Freestyle.

Jeg har laget et sjal med lue til meg selv. I verdens fineste lillafarge. Sjalet er heklet i Iris, et alpakkagarn fra Rauma. Lua er i en tråd Finull og en tråd Iris. Utrolig mykt og deilig. Har litt dilla på Iris. Lagde flere sjal og skjerf i det til jul.






Jeg har strikket en vest til meg selv også. Den er i en tråd Kitten Mohair og en tråd Sisu. Kjapp å strikke på tjukke pinner. Jeg kjøpte med et nøste Palett mini og lagde et matchende skjerf til. Morsomt garn i mange ulike fargekombinasjoner. Det er egentlig et sokkegarn, må prøves til sokkestrikking også tror jeg......