mandag 15. juni 2009

Kosetur på Skrim

Pedro speider ut over sitt kongerike.En lenge avtalt tur var endelig en realitet. Vi var to gode venner som skulle prøve å innta Styggemann på Skrim. Trine hadde med seg en going av en Riesenschnauzer, Pedro. Han er 9 år og en staut kar. På bildet under er turen akkurat startet og vi ser Styggemann i det fjerne. Jammen ser det langt ut. Terrenget er tyngre enn det så ut for på kartet......Været var helt topp. Nesten litt for bra. Både bikkjene og oss ble snart ubehagelig varme. Da er det deilig med mange fine småvann å bade i.Maiken smiler fra øre til øre:


Vi fant etterhvert ut at vi etablerte en base-camp og lastet av oss utstyr for så å gå videre med litt niste i en kløv. Vi fant en fantastisk setervoll like ved en smal kil. Her ble teltene satt opp; ja; vi hadde to telt. Et for hver "gammel" dame med tilhørende firbeinte.


Ganske bra middag?? Trine er en skikkelig mesterkokk på primusen. Kylling surret i bacon, fløtepoteter og grønnsaker. Vinflaska var mitt bidrag :)

En trøtt liten frøken. Men hun imponerte meg. Bar kløv med halen rett til værs hele dagen. Blid og fornøyd hoppet hun rundt blant stubber, stein og lyng. Da var det godt å sove litt på skjorta mi.

Når mørket senket seg, i den grad man kan kalle det mørke, fyrte vi et lite bål helt nede i vannkanten.
Morgenstemning i denne lille campen vår.

Brua førte over kilen og videre mot Styggemann.
Kjære Pedro, jeg har bestemt meg for å like skjegget ditt. Selv med tomatsaus...På kvelden klatret vi opp på en kolle og bare nøt utsikten og livet.Til frokost serverte Trine nystekte scones med jordbærsyltetøy.

Maiken i sitt rette element.Og Millie i sitt, som en liten arbeidende hund. Dette er ikke en skjødehund!!

To små hemmeligheter til slutt:

  1. Vi kom aldri fram til Styggemann, men hadde det topp likevel.
  2. Vi hadde med oss hekletøy i sekken :)

5 kommentarer:

Tovepia sa...

Å for en flott tur dette så ut til å være! Savner hund igjen..koselig å se hvor de koste seg og minnes egne turer med min..Godt dere fikk heklet litt også, da;)

Havfruen sa...

Hekletøy i sekken?? Hjelpe meg...

Du viser en lang rad med fantastiske bilder kjære du!! Riesen`gutten var flott, har alltid likt rasen. Har selv hatt dverg. Håper dere ikke hadde vikig proviant i kløvene til bikkjene der de bada da.. Det pleier vi å ha og vann blir forbudt:)
Nydelige bilder hele veien...skulle gjerne vært der sammens med dere..men uten hekling:)
Klem fra meg:)

Akvarella sa...

Dette så deilig ut Kristin. Nå kjente jeg hvordan jeg savner turene på hadangervidda, med dere.
Dere er flinke til å gjøre det koselig på tur.
Klem fra mamma

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅååååååå som dere må ha kosa dere Kristin. Fantastiske bilder og flott fortalt. Dette ser ut til å være det gode liv. Klemmer fra tante Grete.

ANNEPÅLANDET sa...

Å, for en flott tur! Det så herlig ut, rett og slett. Og så flotte bilder. Nå er det like før jeg må få meg en hund igjen, kjenner jeg. Og få i gang kroppen igjen, for dette så så fristende ut!