søndag 14. mars 2010

Sokker, sjal og hals

En ufrivillig bloggpause på grunn av influensa mm. Men nå er jeg tilbake :))

Jeg har strikket to par sokker. Begge er i Bluberry Waffle-mønster. En liten favoritt hos meg: Lett å strikke og sitter godt på foten. Også er det et fint mønster, synes jeg.

De lilla sokkene er strikket i "Sterk" fra "Du store alpakka". Garnet er en blanding av ull og alpakka med litt forsterkning. En positiv opplevelse.... Disse er bursdagsgave til en venninne som hjelper til under Finnmarksløpet. Håper hun holder seg varm på beina.Disse er til min yngste sønn på 12 år, men som allerede bruker str 40 i sko!! Samme mønster som over, men de er strikket i Mellanraggi fra Järbo. Egentlig et veldig godt garn å strikke av som finnes i mange flotte fargekombinasjoner.

Dette er et lite sjal fra Ysolda Teagues samling Whimsical little knits 2. Jeg har strikket det i Shetland Soft som jeg har kjøpt hos Malsen og Mor. Et tynt og godt garn som finnes i mange flotte farger.Dette er et Lacy Baktus - skjerf strikket i Zauberballgarn. Fargen heter "pause in blau". Utrolig mange flotte blå variasjoner. Det er Terhi Montonen, en finsk strikker/designer som har laget denne varianten. Garnet kjennes nesten ut som bomullsgarn å ha på; dvs kløfritt.

Jeg oppdaget tilfeldig at Chili Gredelin skulle legge ned sin virksomhet. Det var et nøste igjen i butikken, Mahatamagarn. Jeg bestilte dette og betalte via Paypal. Men det hadde vært litt dobbeltbestilling mellom meg og en annen. Så da farget innehaveren, Kia, opp to nye nøster Mahatmagarn til meg i disse flotte fargene. Mønsteret er fra Drops.


to nøster i denne flotte fargevarianten til meg. Har nok igjen til ei lue også.

10 kommentarer:

strikkedilla sa...

Så flott plagg da. Nydelige farger. Mønsteret til luene er hentet fra Vikinggarn sitt hefte 0704. Et hefte med tilbehør til barn og voksen. Vedig mange flotte oppskrifter der.

Tovepia sa...

Godt du er her igjen;)
Så mye flott på en gang! Jeg likte Bactusskjerfet veldig godt.
Sokkene dine ser gode ut og mønsteret skjønner jeg du bruker, for de er flotte!
Ha en god søndag og klem fra meg;)

Akvarella sa...

Såååå mye flott du har leget, jeg er kjempestolt av deg, min kjære datter.
Ha en fin søndag

Vibekes lille ullne sa...

Så mye fint du har strikket! Nydelige farger på alt garnet du har brukt! :)

Anonym sa...

Kristin, du er flink og har god smak når det gjelder mønster og fargevalg.Klem fra tante Grete.

Havfruen sa...

Der er du ja:) Enda bra formen er bedre. Men produksjonen er det ikke noe å si på ser jeg:) Jeg blir helt matt..:)
Ha en flott søndagskveld, klem fra meg:)

Sidselsidserk sa...

Så bra at du er på plass igjen:-) Du har ikke ligge på latsiden... jeg likte også Baktusskjerftet veldig godt. Flotte farger.

Bodil sa...

Takk for koseleg kommentar i bloggen min. Ser at du strikkar mange fine sjal du og. Koseleg blogg du har. ha ei fin veke :)

Solveig sa...

Så mye flott du har produsert i det siste. Vedig lekre blåfarger. Sterk-garnet har jeg liggende noen nøster av som jeg gleder med til å prøve. Alpakka skal visst være varmere enn ull har jeg hørt, så venninnen din fryser nok ikke på beina.

Konstant Strikkekøe`s Hobbyblogg sa...

Takk for koselig hilsen i bloggen min! Så flotte sokker og sjal du har strikket. Det Bluberry Waffle-mønsteret er kjempefint. Har strikket noen sokker i det jeg også, men det er en stund siden. Ja, sterk garnet er kjempegodt å strikke av, også finnes det i så mange fine farger.