lørdag 8. januar 2011

Ny jakke

Jeg har strikket en jakke til meg selv. Oppskriften er i et PT hefte som kom i høst. Garnet er Mitu. Det er 50% alpakka og 50% merinoull. Kjempe deilig garn som finnes i mange fine farger.

Jakka er litt lang og er innsvinget i livet. Det er en god fasong for meg så jakka er allerede mye brukt. Jeg brukte pinnestørrelse som beskrevet i oppskriften.

Synes egentlig det er litt koselig med hetter. Selv om det ikke er så praktisk alltid. Også likte jeg godt mønsteret på armene og hetta. Her er jakka hengt ut i snøværet for å bli foreviget.

8 kommentarer:

Tovepia sa...

Wow, for en nydelig jakke!! Og hette er jeg selv glad i, men dette må ha vært litt av et arbeid? Utrolig artig at plagg man strikker til seg selv passer, det synes jeg er vanskelig av og til.
Flott farge også!
Apropos gubben; han tok det med fatning, men skjønner ikke helt hvordan jeg får det til:O)
Kos deg i helga, klem fra meg;)

Havfruen sa...

Oi...den var lekker!! Skikkelig fin jakke, jeg er ingen hettedame men her gjorde det seg så absolutt:)
Pass på så dere ikke snør ned....så skal jeg passe på å ikke blåse bort.
Ha en fin lørdagskveld, klemmings:)

ANNEPÅLANDET sa...

Flott jakke! Nettopp hva man trenger her i det kalde nord.
Hyggelig at du blir med på julegave-strikk i år også!
Ha en fin søndag!

Sidselsidserk sa...

Oj litt av et arbeidsstykke du viser fram. Flott farge og hetta synes jeg gjorde jakken spesiell selv om den ikke brukes;-)

Tovepia sa...

Hei, ja 2 nøster Easy blir passe og det garnet er nydelig til dette. Min første hals (i fjor)ble strikket av det garnet.

strikkedilla sa...

Denne var veldig fin. Fikk lyst på en slik jeg og, selv om strikkelisten min har alt for ønsker for et år fram i tid tror jeg. Jeg fant en oppskrift med str. fasthet 23 som i falk. Det var et hefte fra Mor Aase kjøpt på Rema. Ble veldig fint når den ble litt tykkeren. Skal bruke den som grunnoppskrift senere også tror jeg. Babyull blir ofte litt tynt til ytterplagg for de små om vinteren.

Felisi sa...

Så flott jakke du har strikket! La oss gjerne få se den på også :)

Ang bobleluene jeg har strikket, så går det ca 1,5 nøste til hver. Litt mer til den største jeg har strikket, og litt under til den mindre luen.

duBedåre sa...

Du, denne jakka var nydelig! Utrolig lekker farge, og kjempespennende med mønsteret på ermer og hette. Åh, så frista jeg blei nå! Jeg som er i gang med min andre jakke til meg selv på nyåret... Kremt. Fikk litt behov for egostrikk etter å ha strikka julegaver i mengder i månedene før jul... Men jeg skal definitivt ha denne på huskelista også! Takk for inspirasjon! Og hyggelig hilsen på bloggen min. (o: Ha en fin dag i snøen med bikkjene!