søndag 19. juni 2011

Kurs i Brussel

IMG_0044Sjokoladebutikk i Brussel

Noen er heldigere enn andre, og akkurat nå føler jeg at jeg er av det heldige slaget. Kom med som norsk representant på et kurs i Brussel i regi av DG Sanco. De arrangerer mange kurs med ulike temaer for å kalibrere og sikre mattrygghet, dyrehelse og dyrevelferd innen EU. Norge og land ellers i verden blir ofte invitert til disse kursene. Så der var jeg da, tenkte litt på sangen “I’m a big, big girl in a big, big world…..”. Temaet gikk på TSE- transmissible spongioform encefalopathies- populært kalt kugalskap og skrapesjuke. Hvordan skal vi gå fram for å forebygge og overvåke at slik sjukdom ikke oppstår og sprer seg. For en veterinær er jo dette et spennende tema, midt i blinken for hva jeg jobber med. Det trivligste er å bli kjent med kolleger fra andre land i Europa og ofte også fra andre land i verden. Vi var 30 deltagere og ble på de få dagene en sammensveiset gjeng som hadde det sååå hyggelig sammen. I tillegg og kanskje det viktigste; vi fikk diskutert mange faglige spørsmål.

IMG_0035Museumskvartalet

Brussel er en by med mange flotte, gamle bygninger. I følge en lokal guide så var det for å kompensere for alt Belgia ikke hadde, f eks hadde de kun vært med i en krig og den hadde de tapt…..

IMG_0048Grand Place

Grand Place er kanskje det mest kjente stedet i Brussel, med sine gamle bygninger som omkranser en brolagt plass. Det ligger inne i den gamle bydelen, “femkanten”, som i tidligere tider hadde hatt en solid mur rundt seg.

IMG_0054Grand Place

Bildene mine er ikke så gode fordi kompaktkameraet de er tatt med synger på siste verset, eller rettere sagt; nok har sunget sitt siste vers.

IMG_0050Grand Place

IMG_0062Grand place “by night”

Ingen kommentarer: