onsdag 22. august 2012

Noen sommerprosjekter

Litt blir produsert på sommertid også. Jeg er nok ingen strandløve, men er glad å sitte i litt halvskygge og strikke. I bilen på ferie er også et bra sted for strikking. Noen masker nå og noen masker da, og vips, så er noe nytt ferdig.

Jeg bruker ullsokker på sommeren også. Men har funnet ut at det er deilig med litt kortere sokker når det er varmt. Disse ankelsokkene ble til under ferien i år, strikket i bilen....

Sokkene er strikket i firetråds Opal. Pinne 2,5 og 64 masker. Ellers etter fantasien.

En tidligere nabo fikk en liten datter i sommer som ikke veide mer enn 900 gram. Alt ser heldigvis ut til å gå veldig bra med den lille. Men da fikk jeg lyst til å strikke litt babyting. Resultatet ble dette teppe i Babysilk fra Du store alpakka i sandfarger med heklet offwhite kant. Oppskriften fant jeg i et babyhefte fra samme leverandør.

Disse små babysokkene er fra et hefte utgitt av Rauma Ullvarefabrikk. Heftet inneholder mange ulike selbumønstre, både votter, vanter, sokker, skjerf og luer. Sokkene var opprinnelig i Finull, men jeg valgte et syltynt garn fra Hillesvåg som jeg har hatt liggende en stund. Strikket med pinne to så ble de enda mindre enn beskrevet i den opprinnelige oppskriften. Allikevel kjempestore til den vesle frøkna.

4 kommentarer:

Grete sa...

Du er superflink, Kristin. Jeg strikker Marius genser st. tre mnd.
Vi har vært i St. Petersburg i sommer, der har vi blitt kjent med to ektepar. Datteren til det ene paret venter en gutt om to mnd. Søt og flott jente som snakket helt perfekt engelsk og som guidet oss i en uke.
Håper vi ses snart.
Klem fra Grete.

ANNEPÅLANDET sa...

Så fine babyting! Og så mange fine sokker du har strikket i det siste. Likte spesielt godt de med siksak-mønster, de må jo være ekstra tykke og gode.

Lisbeth sa...

Så flotte babygaver! Jeg digger sokkene dine.

Sjalet hekles med 6 lm i en ring. Snu med 6 lm, 2 lm mellom stavene og avslutt med 2 lm og en dobbeltstav. Kanten rundt består av fastmaske, 3 staver, fastmaske.
Si fra om du trenger en mer spesifisert oppskrift! Det er et helt vanlig trekantsjal, men med en tungekant rundt.

Lisbeth sa...

I staven under ja så det blir firkanter og ikke buer. Uff, jeg er elendig på å forklare for jeg bare gjør det slik jeg lærte det :-)