søndag 4. november 2012

De kodalske skoger, nok en gang.......

Og der er det fint :) Ikke sant, Lars?
Denne gangen gikk turen fra Snappen. På fin grusvei innover mot Svindalen synes Millie at dette tegnet til å bli en fin tur. Uten lyng, kvist og kvast, vanndammer og myrer. Men den gang ei....

For sååååå mye vann har jeg vel knapt nok opplevd i de vestfoldske skoger. Flere av bekkene var så vannrike at strømmen ble stri og de var nesten litt skumle. Innover mot Svindalen hadde beveren holdt hus så deler av skogen stod rett og slett under vann.

Svindalen er en fraflyttet liten plass i skauen hvor det tidligere bodde folk som drev med jord- og husdyrbruk. I den senere tid har området igjen blitt tatt i bruk til beite, og flere av husene er restaurert til fritidsbruk.

Vi gikk opp til Heisetra via Kattedalen. Overalt var det myyyye vann. Maiken hadde kommet til sitt paradis, med badedammer over alt. Kan ikke bli bedre det :) Bildet er tatt fra Snappåsen på vei tilbake. Fin utsikt som viser at Vestfold har litt av hvert å by på. Store områder å gå på hvor man møter lite folk. I dag møtt vi en gruppe med tre stykker på vei over Snappåsen. Ellers var det ingen ......

Dette er en til daglig liten elv ved Snappen som det er lett å krysse. I dag var den kjempestor og kryssing var helt uaktuelt. I tillegg var hastigheten på vannet voldsom.

Ikke helt klar, men må vise fram min helt nye Norrønajakke :))) Står til og med i stil med de blå T-ene til Turistforeningen :)

2 kommentarer:

Havfruen sa...

Skal si det var høy vannstand der ja....topp for en retriever...men ikke for andre:)
Så herlig ut med en skogstur....kjenner jeg savner skog til tider...
Ha en fin søndagskveld :)

duBedåre sa...

Hei igjen, takk for hyggelig kommentar!

Ser ut til at du har vært på en fin tur, igjen!

Jeg har dessverre ikke fått mailen din, veldig rart. Prøv dubedaare (at) gmail.com. Jeg har lagt tilside den orange og gråe ipadveska om du vil ha den. Men jeg reiser til Italia (hurra!!) onsdag grytidlig morgen, tilbake neste mandag. Klarer vi en utveksling før det? Har litt trøblete nett for tiden, mannens mobil nå igjen... Er hjemme hele dagen i morgen på dagtid. (o: Beklager dårlig avtalingsmuligheter her, altså, utrolig så tafatt man blir uten netttilgang!

God natt til deg.

Klem fra duBedåre-Mari