onsdag 11. desember 2013

Litt votter

November og desember blir gjerne brukt til å produsere småting som kanskje kan bli gaver til slekt og venner. Men ofte ender ting opp i kassa mi over ferdige prosjekter tilgjengelig for dem som kanskje trenger en gave i siste liten. Eller det blir liggende der til neste jul, og neste jul der igjen...... Selv har jeg mer enn jeg greier å bruke og ungene vil ikke ha hjemmestrikka. Mannen i huset derimot er glad for hjemmestrikka sokker. Tror han har litt mer enn gjennomsnittlig i skuffen sin. Hele vinteren brukes de rett på foten uten tynne sokker under. Og om sommeren er de flotte i seilsesongen.

Disse vottene er strikket etter oppskrift og ide fra Annepålandet. De er utrolig gode, myke og varme og består kun av alpakka og mohair. Nemlig en tråd Mohair Lux ( tror ikke det finnes lenger), en tråd tynn alpakka og en tråd Fairytale.

http://asalmanakk.blogspot.no/2012/11/det-enkleste-er-ofte-det-beste-votter.html

Oppskriften heter sjøvotter og finnes som gratisoppskrift på Ravelry. De er strikket i Vamsegarn på pinne 6 og tovet på 40 grader, langt program.

Dette er restegarnsvotter i Pt3 og Vamsegarn. To ulike gråfarger og hvitt som bunnfarge, røde reter til mønsteret. Mønsteret ble til etterhvert som jeg strikket, men masketall er fra Sjøvottoppskriften.

Inspirert av Gretha, en venninne som bor på Toten, så måtte jeg bare strikke disse. Oppskriften er hennes. Strikket i Fritidsgarn og tovet ganske hardt på 40 grader og langt program sammen med et håndkle. De blå er strikket på pinne 6 og de rød på 5,5. Ble så pass stor forskjell i størrelsen at de blå måtte toves to ganger. Tror disse blir gode når kulda setter inn.

Dette er Kalixvotter fra Solveig Larssons store vantbok. En fantastisk samling av flotte votter for en ullvottnerd. Disse er strikket i Rauma 3-tråds. Egentlig et fantastisk garn til votter. Tover seg i bruk og blir tette og varme. Også finnes det i så mange fine farger :)

4 kommentarer:

Akvarella sa...

Oy sååå mye fint Kristin , hvordan rekker du det i tillegg til jobb og alt annet, jeg ønsker meg flere votter, klem

Tove Smedsrud sa...

Takk for sist! Blir så imponert! Og misunnelig! Sitter bare på rompa, jeg!

Solfrid Noren sa...

Flotte votter, gleder meg til å bruke mine fine røde. Tusen takk Kristin !

Sidselsidserk sa...

Gode varme votter! Slike votter er det eneste som duger når kulda setter inn.
Ønsker deg ei fin førjulstid:)