fredag 24. april 2015

Litt annet enn votter og sokker

Jeg falt pladask for "Rosekofta" fra Hillesvåg og hadde en del lys gråblå Pelsullgarn liggende. Da var det bare å bestille litt mønsterfarge direkte fra Hillesvåg. Da jeg ringte traff jeg ei blid dame som viste seg å være designeren av "Rosekofta". Hun hadde to forslag og sendte av gårde fargene vi ble enige om. En dag eller to etterpå lå dem i postkassa her hjemme. Flott service !!

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke bortsett fra stolpene. De strikket jeg på tvers og ikke på langs. Synes det er mye lettere å få det pent da. Størrelsene var store. Jeg startet på størrelse large (prøvelapp er for pingler), men måtte rekke opp halvveis på bolen. Gikk ned til medium som ble akkurat passe til meg som normalt bruker L/XL.

Jeg heklet og klipte opp uten å bruke symaskin. Heklet først en kant som på bildet. Etterpå heklet jeg en til gjennom hele "stoffet" for å få med meg tråder som ligger på baksiden der det er mønsterstrikk.

Strikket forkorta rader i nakken. Da fikk jeg den høyden i nakken som jeg har savnet på rundfelte plagg tidligere. Jakken er innsvinget i midjen.
Kjempefornøyd med resultatet. Nå lurer jeg på hvilken kofte som skal bli den neste ??

2 kommentarer:

Aase sa...

Den var kjempefin! Tror jeg skal skrive den opp på listen over ønskeprosjekter

Skautrollet sa...

Pelsullgarnet er nydelig å strikke av og å bruke. Også er fargene så fine :)