søndag 12. oktober 2008

Høststemning fra Lom

Mannen min er født og oppvokst i Lom, en av de vakreste plassene i Norge. Jeg har vært så heldig å bli godt kjent med bygda, fjellet og folket der. I de fleste ferier har vi satt av noen dager til besøk her, og har gått mange småturer i nærområdet. Vi har vært oppe på Lomseggen et par ganger. Og det er bratt!! 900 høydemetre og nesten klyving enkelte plasser. Bildet over og under er fra en roligere tur på en skogsvei oppe i lia mot Lomseggen. Denne går nærmest langsetter lia oppover mot Bøverdalen.

Her ser man såvidt Lomseggen bak i tåka.

Høydalen er en sidedal på vei opp mot Sognefjellet. En plass som ikke så mange har funnet, heldigvis. Det er en trang dal med et grønt vann i bunnen. Vannet er helt klart og har ganske pen ørret. Langs bredden på østsida går det en smal grusvei helt inn i bunnen av dalen. Bildet under er tatt fra innerst i dalen og utover.

På bildet under har jeg klatret opp i fjellsida og tar bildet nordvestover (tror jeg det blir).

3 kommentarer:

MirreVirre sa...

Så fine bilder! Er skikkelig fint oppover der ja!
Teppet er MYE jobb ja, og jeg kommer nok ikke til å lage flere sånne på en stund...=) men kan jo aldri si aldri da... tihi

Akvarella sa...

Nydelig bilder, jeg er jo så heldig som har fått oppleve noe av den flotte naturen som er der.

Anonym sa...

Vakker natur i Lom og områdene rundt. Jeg er redd vi bare har kjørt gjennom Lom på våre turer vestover, men naturen er jo storslagen fra bilvinduene også. Skogen "vår" var ikke så verst i går i lyset fra fullmånen den heller. :)