søndag 25. juli 2010

Greit med en dyrlege i familien....

Jeg er egentlig ganske sløv til å ta med meg førstehjelpsutstyr til bikkjene mine. Har alltid tenkt at jeg har kolleger overalt hvor jeg får kjøpt det jeg trenger hvis uhellet er ute. Også har jo ikke medisiner godt av å ligge for lenge i en solvarm bil....

Men denne gangen hadde jeg vært flink. Jeg hadde med både medisiner til å berolige og lokalbedøve. I tillegg til sysaker og bandasjer. Til og med litt smertestillende. Så når uhellet først var ute, se over, og min mann kom "hardt" skadd inn fra fisketur, kunne jeg trå til med kirurgisk behandling :)
Han slapp dopen, men lokalbedøvelse måtte til før jeg kunne klippe av og presse kroken videre gjennom huden og ut i det fri.

Pasienten renset såret lenge og vel med Jägermeister så det ble ingen infeksjon i såret heller.

Ferdig behandlet og bandasjert.

6 kommentarer:

Petunia sa...

Ja, jeg kan ikke si det hvor jeg misunner det yrkesvalget ditt... Det var den store drømmen i mange år, men det gikk dessverre ikke slik av flere grunner.
Det er jo kjekt at du kan hjelpe til med akutte ting selv om det ikke er på familiens dyr da!! Han måtte ikke ta en liten Jägermeister innvortes også da før du begynte å sy?? Det tror jeg min mann hadde måtte gjøre om jeg skulle ha sydd;)
Det er bra at det gikk så fint! Jeg husker en gan på ungdomskolen vi var på klassetur. Vi fikk lov å ha med fiskestang og det hadde mange tatt med seg. Turen fikk en sørgelig slutt da en av gutta skulle kaste ut sluken og sluken hekta på innsiden av kinnet på en av jentene. Læreren og jenta kjørte avgårde til legevakten og vi ble sendt hjem.
Vi fant den ene katten en morgen utenfor hytten med en sluk gjennom kinnet også. Tydelig hektet. Vi klarte å klippe av sluken på innsiden og fikk dradd den tilbake og renset det hele godt med pyrisept på utsiden og kokt vann på innsiden. Kroken var helt ren og ikke noe rust, så vi fulgte med til dagen etterpå og såret hadde begynt å lukke seg helt fin og det gikk bra. Silver var helt fantastisk! Han satt helt i ro mens vi "opererte" akkurat som om han forstod av vi hjalp han.
Jeg håper det fortsatt går bra med pasienten din;)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Jøjje meg. Jammen skal jeg skaffe meg egen dyrlege jeg også, sånn i tilfelle ;) Spøk til side, jammen er det bra å kunne hjelpe når ulykka sker, selv om det altså ikke var med hundene denne gangen.

Fortsatt god sommer.

Anonym sa...

Hei.Hørtes ikke godt ut.Kjempe bra att det jikk bra.Huff.Du var kjempe flink.Ha en riktig fin Mandag.Klem fra Bodil.

Akvarella sa...

Ja da var det godt å ha en hjelper i land. Men vi straffet jo broren til den makrellen han mistet, for den ble jo spist.Vi spiste den ekstra brutalt. Takk tor de fine dagene dere ga oss når dere var på besøk. Vi ses snart.
Klem fra mamma

Felisi sa...

Oida, godt du kunne stille med riktig utstyr! Håper det gror bra.

Hannesol sa...

Det der så ikke godt ut... Heldige han som har deg som fikser sånt så greit! Blei aldri noen dyrlege av meg heller, jeg var for bløthjerta/pinglete... Men jeg er og har alltid vært god kunde hos den lokale dyrlegen da :0))Ha en fin sensommer!