lørdag 9. april 2011

Tulipaner fra Amsterdam


Kun en og en halv time unna med fly befinner flotte Amsterdam seg. Og når vi bor fem minutter fra Torp flyplass så er reiseveien overkommelig. Vi tok fly litt over seks om morgenen og kunne ta morrakaffen på en uterestaurant i Amsterdam ved 8-9 tida samme morgen. Ganske flott.Våren var kommet godt i gang. Løvet var i ferd med å sprette. Over 20 grader i lufta, trenger jeg å si noe mer :))Tulipanbildene er fra Keukenhof en snau time sørvest for Amsterdam. Dette er en park med utrolige mengder løkblomster. Det var en fargeprakt som kunne ta pusten fra en. Det var fantastisk å vandre rundt i dette anlegget, med bekker, sjøer, skog, vindmølle, plener, trær og blomster. I tillegg var det en del kunst plassert rundt.I Amsterdam er det 100 km med kanaler og omtrent 1200 broer. En del mennesker bodde i kanalbåter som lå landfast langs bryggekanten. Dette fordi det i en periode var vanskelig å skaffe boliger i byen.En av skulpturene i Keukenhof.7 kommentarer:

Tovepia sa...

Hei igjen;)
Der har jeg aldri vært,men byen står på min ønskeliste:)
Så skikkelig flott ut fra dine bilder... og 20 grader...ja takk!!
Nattaklem fra meg;)

MirreVirre sa...

Det så ut som en utrolig fin tur! Jeg har bare vært så vidt innom Amsterdam på bilferie, og da endte vi nesten opp med å kjøre i kanalen =) Kunne tenkt meg bedre tid der kjenner jeg! Nydelige bilder!
Ha en fortsatt fin helg!

Vibekes lille ullne sa...

Det så ut til å være en kjempekoselig tur! Nesten sommer også så masse nydelige tulipaner! :)

Petunia sa...

Dere reiste ikke frem om tilbake samme dag vel?? Det får jo ordet dagstur en litt annen dimensjon enn en tur til nærmeste by!! Hehe!
Men avtanden ned dit er overkommelig og det er jo en by som bokstavelig talt har mye å by på!!
Nydelige bilder du har tatt!!
Når det gjeder hvem som er sjefen i huset angående dyrene (du kommenterte på innlegget der kattene lå sammen med Luke, marsvinet, så er det nok kattenen som er sjefen. De bestemmer over Jølle også. De holdt ganske stram linje de første årene på hva som var lov og ikke, men har blitt litt mildere med årene. Nå ligger de glatt i samme seng som han. Før fikk han ikke en gang legge seg opp i når de ikke lå der!
Dumme hunden finner seg i det enda han kunne ha spist begge før lunsj!!!

strikkedilla sa...

Så flotte bilder. Må ha vært en flott tur

Havfruen sa...

Aner ikke...men vet at MANGE sliter med blogger om dagen......
Både publisere og kommentere er et problem for mange. Prøv å google det......
For en blomsterprakt du har vært blant!!
14 åring og kjøretøy er sikkert en god kombinasjon ja:)
Traff en liten Mopsegutt på turen ikveld....skal jeg noen gang bli eier av liten hund, må d bli en mops!
Lykke til:)

Petunia sa...

Jeg aner ikke hvorfor du ikke får publisert. Det er mye tull med Blogger om dagene, det kan være en grunn. Det var i alle fall det første som slo meg. Vanskelig å få kommentert også.
Sjekk innstillingene dine på bloggen at alt er ok der.
Prøv å laste ned Windows Live Writer og lag innleggene dine der og publiser dem derfra også.
Får du ingen feilmelding opp??
Er du på Facebook? Prøv å spørre der om noen vet hva det kan være. Legg spørsmålet ditt ut på Norske Bloggdamer og hør om noe har peiling...
Jeg kan høre litt rundt også:)