søndag 9. oktober 2011

“50 års-tur” til Roma

IMG_0039

I august rundet jeg 50 år. Men må innrømme at jeg slett ikke føler meg som 50 år. Inne i hodet mitt er jeg betydelig yngre….. Men speilen sier jo sitt da.

Jeg valgte å ta med mann og barn til Roma i stedet for å lage et stort bursdagslag. Vi hadde en kjempeflott tur Smilefjes 5 dager i “den evige stad”.

IMG_0063

Vi bodde i en leilighet rett ved Spansketrappa, med egen terasse. På bildet er vi ved Fontana de Trevi, med størstemann i midten. Han raget et hode høyere enn de fleste vi så med sine 190 cm….

IMG_0142

Palatinerhøyden var en flott plass. Her har det vandret mange keiserlige personer rundt for et par tusen år siden. I bakgrunnen er Colosseum.

IMG_0198

Inne i Colosseum…. Smågutta mine og meg Smilefjes

IMG_0299

Inn denne porten bodde vi…..

IMG_0300

…….så inn til venstre……

IMG_0301

…….rett fram gjennom smijernsporten.

IMG_0047

Her er leiligheten med terassen.

IMG_0329

En morgen ruslet vi til Vatikanet. Vi passerte over denne broen like ved Castel St . Angelo, en spesiell rund borg. IMG_0335

Videre ankom vi Peterskirken og Petersplassen tidlig på morgenen. Slik unngikk vi det meste av kø. Vatikanet med kirken, museet og det Sixtinske kapell var kanskje noe av det mest imponerende jeg så i Roma. Men det er vanskelig å velge. En ting er sikkert; en gang vil jeg gjerne reise tilbake ……..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Kristin!
Takk for sist, det var så hyggelig og du er en REV på matlaging!!! Det smakte så nydelig!!!!
Har ikke vært i Roma, men det står på ønskelista.
Flotte bilder. Hils gutta!
Håper vi kan ses en dag, eller treffes på byen.
Hilser fra Kjell.
Hjertens fra tante Grete.

ANNEPÅLANDET sa...

Flotte bilder fra Roma! Vi var også i den evige stad i fjor - det var fantastiske inntrykk på rekke og rad. Men 4-5 dager er er ikke nok, man må tilbake...

Anonym sa...

Ja vesfold kan by på mye fin natur, utrolig fine bilder Kristin. Det med steinen i vannet likte jeg godt.Klem fra Tante Bjørg