søndag 20. november 2011

Vestfolds dype skoger–del 4

IMG_0509

I dag har vi igjen inntatt skauen i Vestfold. Kjempemoro å reise til steder vi ikke er kjent for å gjøre noe med det…… Nemlig bli kjent Smilefjes Denne søndagen gikk turen til Merkedammen i Re kommune. Ikke langt fra Høyjord som ligger i Andebu kommune.

IMG_0511

Tåka lå tjukk da vi dro hjemmefra i dag. Og tåke var det helt til siste bakken opp mot Merkedammen. Der oppe var det sol, helt stilt og ganske mange plussgrader. Ganske fantastisk til å være den 20. november.

IMG_0512

Litt tåke drev over tretoppene her oppe også. Det ga en trolsk steming rundt vannet.

IMG_0516

Vi bestemte oss for å klatre opp på et utsiktspunkt som heter Skalhogg. På veien dit kom vi forbi denne myra med ei falleferdig bu plassert midt utpå. Veldig merkelig hvordan alle trærne på myra var døde…..

IMG_0520

På toppen av Skalhogg så vi hvordan tåka fylte alle dalsøkk i terrenget. Det ser ut som om toppene på åsene ligger og flyter i lufta som luftslott.

 

IMG_0521

Toppen var på 424 moh.

IMG_0522

På toppen ble det kaffe og pepperkaker. Bikkjene ble godt bundet fast, for rett til høyre i bildet var det stupbratt.

IMG_0524

Dette er altså siste søndagen før vi går inn i adventstida. Og her sitter jeg i tynn ullgenser og fryser ikke. Hvor blir vinteren av??

IMG_0533

Vel nede fra Skalhogg fortsatte vi rundturen rundt vannet. Denne steinen la og speilte seg så fint i det speilblanke vannet.

IMG_0553

Tilbake ved parkeringen viste naturen seg igjen fra en spektakulær side med fargespill og trolsk stemning.

IMG_0550

3 kommentarer:

Maryann sa...

Fantastisk flotte bilder :) var med på turen jeg bare gjennom bildene ;)

ANNEPÅLANDET sa...

Vakre bilder! Så ut som en riktig flott tur!

Torbjørn sa...

Jeg har latt meg bergta av din mors fotokunster. Men når jeg ser hva du fanger inn med kameralinsen gir jeg meg ende over. Kunne du tenke deg å illustrere - gjennom bilder fra naturen - Erik Byes Blå salme ?En venn av meg og jeg skal komponere en Erik Bye -kveld. DVS viser han har skrevet - fremført av oss. På et lerret hadde vi da tenkt å la bilder følge bl. a. Blå salme. Nå nærmer våren seg og kveldene blir blåskimrende og slik som bare Erik Bye kunne beskrive dem. Og du - med ditt kamera. Vi kan gi deg god omtale som fotograf. Men rik blir du ikke som vår eventuelle medarbeider.

Masse kos til Millie og Maiken fra Prinsen. Takk og gode ønsker fra dene papsen han er dømt til å leve med