fredag 6. april 2012

I de vestfoldske skoger nok en gang.....

Det er påskeferie og dagene har vært flittig brukt til turer i skauen. De siste to dagene har vi vært i Kodal i Andebu kommune. I går gikk vi fra Andersbonn, via Høymyr, Firfislevann, Knappen og Jeskovann. I dag har vi gått fra Heisetra, opp på Grevestein, rundt Langevann og Øyvann. For dem som er lokalkjente......
Fy søren så mye flott natur det finnes rett utenfor stuedøra. Flotte stier som bukter seg gjennom blåbærlyng, over myrer og små åser. Men også bratte åser hvor man nesten må klyve for å komme opp. Jeg blir mer og mer henført over skauen vår her i Vestfold. Det er bare å komme seg ut og bli kjent.
Mulighetene er uendelige. Det er vel bare tida som begrenser turene.

Firfislevann er et koselig skogstjern med myrer rundt. Det er trivelig å raste når man kan hvile blikket på et vannspeil.

Utsikt mot Lågendalen fra toppen av Knappen. I tillegg ser man Oslofjorden ved å bevege seg over til motsatt side av toppen.

Opp til Grevestein, en ås rett ved Heisetra, var det ordentlig bratt den siste biten. Når man er vel oppe så er det helt flatt på toppen og utsikten er imponerende.

Utsikt fra Grevestein en disig dag. Flott selv om horisonten blir noe mer uklar.

Det er flere vann i Vestfold som heter Langevann. Dette er fra Langevann rett ved Heia. En kjempfin plass vi stadig vender tilbake til.

Dette er Øyvannet. Det ligger ikke langt fra Langevann. Her er det en slipplass fra andre verdenskrig. Det er satt opp små støtter med tekst på flere av disse slipplassene. Det er en fin måte å vise oss i dag hva som har skjedd her en gang. Artig med slik "historieundervisning".

1 kommentar:

ANNEPÅLANDET sa...

Fine turer dere har tatt! Jeg liker også skogen veldig godt. Landskapet her er ganske likt dette. Det r noe fredfullt over de dype skoger. Ha en riktig fin søndag!