mandag 25. februar 2013

Flere votter

Denne vinteren har jeg strikket votter jevnt og trutt. Jeg har forsøkt å strikke opp noe av garnet jeg har liggende ved å strikke og tove votter. I tillegg blir det jo noen selbuvotter. Noen par forsvinner ut av huset før jeg rekker å ta bilder av dem. Denne gangen har to par blitt foreviget i hurten og sturten på tastaturet til pcen på kontoret. De har vært beregnet til gode kolleger.

Dette mønsteret er en gjenganger hos meg. Nesten ingen steder du må tvinne mønstertråden :) De er strikket i Gjestal Østlandsgarn. Synes i grunnen det garnet egner seg godt til litt tjukkere selbuvotter. Ellers er jo Finull og Gammelserien soleklare favoritter. Vottene på bildet er strikket med pinne nr 3 på vrangborden og pinne nr 3,5 på mønsteret. Disse har kollega Anne Gro fått.

Dette mønsteret heter "Sjøvotter" og finnes gratis på Ravelry blant annet. Har brukt Pt3 på disse og pinne nr 8 eller 9. De ble enorme !! Rakk meg til albuen. Men med en toverunde på 40 og en på 60 grader så ble det veldig tjukke, akkurat passe store og trolig enormt varme og gode. Disse var til kollega, Linn Merete.

Her er det to nye par i Finull. Samme oppskrift som beskrevet tidligere. Finnes på Yll & Tyll, vet ikke hvordan jeg linker på Ipaden. Eller om det i det hele tatt går an. Vottene er tovet forsiktig ved 40 grader. De beige og hvite er allerede i bruk av min niese som studerer i Bergen.

3 kommentarer:

Birgitte sa...

Det var litt av en votteproduksjon! Fine alle sammen, men favoritten ble nok de nydelige selbuvottene :)

strikkedilla sa...

Så mange fine votter du har strikket.

Solveig sa...

Imponerende votteproduksjon. Det er koselig når noen vil ha det man strikker. Har selbuvotter i samme mønster som min mor har strikket til meg.