lørdag 6. desember 2008

Adventstur


Skogen i desember med nysnø og kuldegrader er overveldende flott. Jeg tok med meg Maiken og Millie til skogs i dag, med kaffe på termos og nybakte rundstykker i sekken. Det var nesten 20 cm snø på åpne områder og Millie druknet nesten. Hun hoppet bak i helene mine. Men jammen holdt hun greit ut i to timer.


Maiken tar en hvil bak stolen min når vi raster. Fantastisk å sitte der ute og bare nyte. Vi så masse rådyrspor og et par liggeplasser. Det var tydelig at dyra hadde ligget i ro der mens det snødde. Ingen av hundene er noe særlig jakthunder, heldigvis. Maiken er veldig opptatt av sporene, men hun gjør ikke noe særlig med dem. Det hender hun løper et stykke men er ganske kjapt tilbake til meg.


Millie holder seg i stia Maiken tråkker opp. Imponerende tæl i den lille skrotten.


Bekkene er ikke frosset til ennå. Det var så mildt før snøen kom. Kontrasten mellom snøen og det rennende vannet er fint å se på. Endel småfugler holdt til nede ved vannet i denne bekken. I bakgrunnen ligger frostrøyken over jordet.


Ganske flott. Mørket er i ferd med å senke seg, og klokka er ikke mer enn halv fire. Nå skal jeg hjem å se hvor langt mannen min er kommet med listingen på kjøkkenet........Hihi, det er forskjell på hvordan noen har det. Men bikkjene må jo ha tur!!
5 kommentarer:

Akvarella sa...

Flotte bilder hos deg også da.
Vi har det ikke så værst i sør heller.
Det har jo kommet brukbart med snø ser jeg.

Unknown sa...

Nydelege, stemningsfulle bilder...
Her er det ingen snø, berre barfrost og 8 minusgrader.
Vakkert er det, men jammen hadde det no ikkje vore å forakte med litt snø heller;9)
God andre advent til deg...
Klem

Anonym sa...

Nydelige bilder du tar. Har tatt en reise runt omkring hos deg. La merke til alle de fine strømpene du har strikket. Måtte bare drømme litt da jeg så hvor flott kjøkkenet ditt har blitt. Og ja, jeg bruker enkelt Tuva-garn kjøpt på Europris på pinne 4 til kopptuene mine ;) Ha en fin førjulstid :)

Anonym sa...

For noen nydelig bilder du har tatt. Synes arbeidsfordelingen var ypperlig. Hundene må jo ha tur ;-) Kos deg i adventstiden du også.

Liv sa...

flotte bilder! er sikker på at du og bikkjene hadde en perfekt tur!
Gikk det bra med listene?

Har forresten noe til deg på bloggen min. Håper du tar en utfordring.....